Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

met orzo, courgette en walnoten

"Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4081 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten54 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Kippendij roosteren
2

Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 15 – 20 minuten in de oven, of tot de huid van de kippendij goudbruin en krokant is.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de orzo met de groenten over de borden. Leg de gekonfijte kippendij erop. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.