Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra
Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

met orzo, courgette en walnoten

"Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Wheat
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

125 g

Kastanjechampignons

½ unit

Courgette

1 unit

Gekonfijte kippendij

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

20 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories975 kcal
Energy (kJ)4081 kJ
Fat50 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate77 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9 g
Protein54 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Kippendij roosteren
2

Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 15 – 20 minuten in de oven, of tot de huid van de kippendij goudbruin en krokant is.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de orzo met de groenten over de borden. Leg de gekonfijte kippendij erop. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.