Vandaag maak je risotto. Niet met traditionele risottorijst, maar met orzo: een pastasoort die qua vorm op rijst lijkt. Het grote verschil: orzo is makkelijker te bereiden en staat binnen een mum van tijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Bosui
200 gram
Kastanjechampignons
15 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg, wanneer de orzo klaar is, de kastanjechampignons en de bosui toe aan de orzo. Roer de geraspte parmigiano door de orzo en verwarm, al roerend, 2 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige parmigiano over het gerecht.