Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met knapperige walnoten en parmigiano reggiano

Vandaag maak je risotto. Niet met traditionele risottorijst, maar met orzo: een pastasoort die qua vorm op rijst lijkt. Het grote verschil: orzo is makkelijker te bereiden en staat binnen een mum van tijd op tafel.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

200 g

Kastanjechampignons

15 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2887 kJ
Calories690 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate67 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

Orzo bakken
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Champignons bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Voeg, wanneer de orzo klaar is, de kastanjechampignons en de bosui toe aan de orzo. Roer de geraspte parmigiano door de orzo en verwarm, al roerend, 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige parmigiano over het gerecht.