Vandaag maak je risotto. Niet met traditionele risottorijst, maar met orzo: een pastasoort die qua vorm op rijst lijkt. Het grote verschil: orzo is makkelijker te bereiden en staat binnen een mum van tijd op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
2 unit
Bosui
200 g
Kastanjechampignons
15 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg, wanneer de orzo klaar is, de kastanjechampignons en de bosui toe aan de orzo. Roer de geraspte parmigiano door de orzo en verwarm, al roerend, 2 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige parmigiano over het gerecht.