Een opgerolde chapati met omelet is een Oegandees gerecht. Ze noemen het daar Rolex - een samentrekking van rolled eggs. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Chapati
1 stuk(s)
Ei
½ stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Wittekool en wortel
0.16 zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
150 gram
Aardappelen
¼ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
0.16
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Mangoketchup
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg daarna de knoflook en de helft van de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el tomatenpuree en 3/4 tl kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg de aardappelen toe aan de pan en blus af met 200 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook in 25 - 27 minuten droog op middelhoog vuur.
Tip: Op het einde houd je gare aardappeltjes over met een tomatensausje.
Snijd ondertussen de groene paprika in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de paprika, de overige tomaat en de overige ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom met 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de groenten uit de pan en meng door de eieren. Bak 1 omelet per persoon met het mengsel. Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur en voeg eventueel naar smaak olijfolie toe om aanbakken te voorkomen. Bak de omelet afgedekt tot de bovenkant nog slechts een beetje nat is. Leg vervolgens de chapati op de omelet.
Tip: Gebruik één pan om elk omelet in te bakken.
Keer de omelet om en bak nog 2 - 3 minuten aan de andere kant. Haal de chapati met omelet uit de pan. Verdeel de wittekool en wortel over de omelet. Rol de omelet, groenten en chapati op en snijd doormidden.
Tip: Tip 1: Gebruik een bord dat groter is dan je pan, leg deze op de pan en keer om. Laat het omelet van je bord af weer de pan in glijden om de andere kant te bakken.
Tip 2: Je kan eventueel de opgerolde chapati met omelet inwikkelen met aluminiumfolie en warm houden in de oven.
Verdeel de kerrie-aardappelen over de borden. Leg de chapati rol ernaast en serveer met de mangoketchup.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.