Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Slamix met erwtenscheuten
15 gram
Pesto genovese
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg ook dan de pesto in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.
Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Leg de varkensworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.