Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork sausage with Cheddar and red onion
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
½ piece
Yellow bell pepper
1 piece
Tomato
40 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
15 g
Green pesto
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg ook dan de pesto in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.
Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Leg de varkensworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.