Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ piece

Yellow bell pepper

1 piece

Tomato

40 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

15 g

Green pesto

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat49 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate40 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg ook dan de pesto in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes bakken
3

Leg de varkensworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.