Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met salade met paprika en tomaat

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

15 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2788 kJ
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten39.9 g
waarvan suikers5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten22.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Bak de laatste 3 minuten de krieltjes mee in de pan. Keer regelmatig om.
Salade maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof. Voeg de sla, paprika en tomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes op smaak brengen
3
  • Haal de worst uit de pan en verdeel over de borden.
  • Voeg de pesto toe aan de krieltjes en schep om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met de worst.
  • Serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.