Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met salade met paprika en tomaat

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Allergens:
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

(Contains Milk)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Tomato

¼ head

Butter lettuce

15 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2788 kJ
Fat45.3 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate39.9 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein22.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Worst bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Bak de laatste 3 minuten de krieltjes mee in de pan. Keer regelmatig om.
Salade maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof. Voeg de sla, paprika en tomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes op smaak brengen
3
  • Haal de worst uit de pan en verdeel over de borden.
  • Voeg de pesto toe aan de krieltjes en schep om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met de worst.
  • Serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.