Cheese Pretzels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Cheese Pretzels

with garlic butter | sharing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Zout

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3334 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels3.3 g
Eiwitten23.6 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. 
  • Roll out the dough, then divide it into eight long strips. 
  • Make a U-shape from each strip, then fold the ends towards the middle of the U-shape, crossing them over to form a pretzel.
  • Repeat for the rest of the strips. 
2
  • Transfer the pretzels to a parchment-lined baking sheet. 
  • Beat the egg and 1 tsp water together in a small bowl. 
  • Brush the pretzels with the egg wash and sprinkle with a pinch of salt. 
  • Bake for 10 - 12 minutes, or until golden brown. 
3
  • Grate the cheese.
  • Mince the garlic. 
  • Mix the garlic with the butter in a small bowl, then season with salt and pepper (see Tip). 

Tip: You can also microwave the butter in 30-second bursts in a microwave-safe bowl to soften it up. 

4
  • Remove the pretzels from the oven and brush with garlic butter. 
  • Sprinkle the cheese over the pretzels, then return to the oven for 1 - 2 minutes, or until the cheese is melted. 
  • Transfer the cheesy pretzels to a plate. 
  • Serve with the remaining garlic butter on the side and mustard as preferred.