Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, paprika en basilicumcrème

Speciaal ingrediënt in je box! Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breng de aubergine op smaak met zout en bak de aubergine 3 - 4 minuten per kant. 
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg het naanbrood met de aubergine, de paprika en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng met de dressing.
  • Verdeel de burrata over de naanpizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?