Cheesy naanpizza met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy naanpizza met burrata

Cheesy naanpizza met burrata

met rode puntpaprika en basilicumcrème

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de rode puntpaprika en de geraspte kaas (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza met de salade.