Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ head

Botersla

50 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Witte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3837 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten84.3 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten35.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot het goudbruin kleurt.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en paprikareepjes 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los.
  • Blus af met witte balsamicoazijn en de sojasaus (zie Tip). 

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan minder sojasaus of laat achterwege.

Salade maken
3
  • Voeg de tomatenpuree, suiker, BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het water toe aan de koekenpan. Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot het water verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en schep goed om.
Serveren
4
  • Snijd het brood open.
  • Beleg met de kipvulling en bestrooi met de geraspte kaas. 
  • Serveer de salade ernaast.