Chocolade lavacake met aardbeiensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolade lavacake met aardbeiensaus

Chocolade lavacake met aardbeiensaus

alleen afbakken | met mascarpone, amandelschaafsel en limoen

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Maak de aardbeiensaus
  • Bereid de mascarpone
  • Rooster het amandelschaafsel
Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Lava cake

(Bevat Tarwe, Eieren, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Noten, Pinda's)

25 gram

Aardbeienjam

(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2282 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers43.7 g
Vezels3 g
Eiwitten8.1 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Haal de lavacakes uit de verpakking en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 10 minuten in de oven.
Aardbeiensaus maken
2
  • Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers het sap eruit. Bewaar de limoenrasp en het limoensap in 2 aparte kommen.
  • Verwarm een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de aardbeienjam, het limoensap en de aangegeven hoeveelheid water toe. Voeg 1/2 tl limoenrasp per persoon toe en meng goed.
  • Verwarm de saus 1 - 2 minuten, maar zorg ervoor dat het niet kookt.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Meng in een kleine kom de mascarpone met de suiker.
  • Proef en voeg eventueel wat van de overige limoenrasp naar smaak toe.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Verwijder de lavacakes voorzichtig van de bakplaat en serveer op borden.
  • Schep de mascarpone erbovenop.
  • Giet de aardbeiensaus rond de lavacake.
  • Garneer met het amandelschaafsel.