Conchiglie in tonijn-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met sla en zongedroogde tomaten

Allergenen :
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie

30 gram

Mesclun

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie van de tonijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2240 kJ
Vetten46.7 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten11.4 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels5.2 g
Eiwitten14.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Sieve
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Meng ondertussen de mesclun met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-zongedroogde tomaten fijn.

Verwarmen
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta met de mesclun en garneer met de semi-zongedroogde tomaten.