Deze maaltijd is een heerlijke combinatie van zoete bieten en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen. Door ze vooraf te besprenkelen met zwarte balsamicoazijn, zal het meeste zuur uit de azijn verdampen wat zorgt voor een extra fris-zoet accent. Lekker met de conchiglie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Peer
90 gram
Conchiglie
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
125 gram
Rode biet
100 gram
Champignons
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.
Snijd de peer en rode biet in dunne parten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten in de oven.
Kook de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de conchiglie en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur uit en voeg de helft van de rucola toe.
Verdeel de overige rucola over de borden en schep de conchiglie erop. Verdeel de peer en bieten over de conchiglie en garneer met de geitenkaas en walnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.