Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Deze maaltijd is een heerlijke combinatie van zoete bieten en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen. Door ze vooraf te besprenkelen met zwarte balsamicoazijn, zal het meeste zuur uit de azijn verdampen wat zorgt voor een extra fris-zoet accent. Lekker met de conchiglie!

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Peer

90 g

Conchiglie

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

1 unit

Knoflookteen

20 g

Rucola

(May be present Celery)

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

125 g

Rode biet

100 g

Champignons

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories615 kcal
Energy (kJ)2573 kJ
Fat17 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate85 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Leg de peer en rode biet op een bakplaat met bakpapier.
2

Snijd de peer en rode biet in dunne parten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten in de oven.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Verhit de conchiglie, champignons. Voeg daarna de rucola toe.
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de conchiglie en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur uit en voeg de helft van de rucola toe.

Garneer met walnoten en geitenkaas.
6

Verdeel de overige rucola over de borden en schep de conchiglie erop. Verdeel de peer en bieten over de conchiglie en garneer met de geitenkaas en walnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.