Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met paprika, gemengde sla en basilicum

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort in het Italiaans uitspreekt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Veldsla, rucola en frisee

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Pasta en salade mengen
3

Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.Meng de veldsla, rucola en frisee door de dressing.

Serveren
4

Verdeel de gemengde sla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.