Conchiglie met romige broccolisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met romige broccolisaus

Conchiglie met romige broccolisaus

met pecorino, amandelen en pesto

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Pesto genovese

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

10 gram

Gezouten amandelen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)843 kcal
Energie (kJ)3525 kJ
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Broccoli koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Haal de broccoli uit de pan met een schuimspaan zodat je het kookvocht kan bewaren voor de pasta.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Voorbereiden
2

Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met het kookvocht van de broccoli. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp boven een kleine kom. Hak de amandelen grof.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 2/3 van de broccoli toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng goed op smaak met peper en zout.

Saus pureren
4

Pureer met de staafmixer in een hoge kom de broccoli met sjalot en knoflook en 1 el kookroom per persoon tot een gladde saus. Verwarm de hapjespan opnieuw op laag vuur. Voeg de broccolisaus, de pesto, de helft van de pecorino en de overige kookroom en broccoli toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Roer alles goed door en kook nog 2 - 3 minuten in.

Pasta afmaken
5

Snijd de citroen in 6 partjes en pers 1 citroenpartje per persoon uit in de saus. Voeg de pasta toe aan de saus en eventueel een beetje kookvocht als de saus te dik is. Haal de pan van het vuur, voeg de helft van de geraspte citroenzeste toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de amandelen, de overige citroenzeste en de pecorino.