Conchiglie met romige broccolisaus
Conchiglie met romige broccolisaus

Conchiglie met romige broccolisaus

met pecorino, amandelen en pesto

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Garlic

½ piece

Shallot

180 g

Broccoli

½ piece

Lemon

20 g

Green pesto

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Grated Pecorino DOP

10 g

Salted almonds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3525 kJ
Fat43.7 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate79.9 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein28.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Slotted Spoon
Pan with Lid
Grater
Small Bowl
Casserole
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Broccoli koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Haal de broccoli uit de pan met een schuimspaan zodat je het kookvocht kan bewaren voor de pasta.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Voorbereiden
2

Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met het kookvocht van de broccoli. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp boven een kleine kom. Hak de amandelen grof.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 2/3 van de broccoli toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng goed op smaak met peper en zout.

Saus pureren
4

Pureer met de staafmixer in een hoge kom de broccoli met sjalot en knoflook en 1 el kookroom per persoon tot een gladde saus. Verwarm de hapjespan opnieuw op laag vuur. Voeg de broccolisaus, de pesto, de helft van de pecorino en de overige kookroom en broccoli toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Roer alles goed door en kook nog 2 - 3 minuten in.

Pasta afmaken
5

Snijd de citroen in 6 partjes en pers 1 citroenpartje per persoon uit in de saus. Voeg de pasta toe aan de saus en eventueel een beetje kookvocht als de saus te dik is. Haal de pan van het vuur, voeg de helft van de geraspte citroenzeste toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de amandelen, de overige citroenzeste en de pecorino.