Het omdraaien van de courgette-omelet kan voor de minder ervaren koks onder ons best een pittige klus zijn. Heb je nog niet zo vaak een omelet omgekeerd? Gebruik dan een bord als hulpmiddel: schuif de omelet uit de pan op het bord, houd de pan op de kop boven het bord en draai het geheel om.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde oregano
⅕ stuk(s)
Komkommer
40 gram
Gemengde sla
10 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
25 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (milva). Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed zonder deksel uitstomen.
Rasp of snijd ondertussen de courgette klein. Kluts de eieren in een kom en meng met de melk en ⅔ deel van de grana padano. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan (zie tip) en bak de aardappelblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 1 minuut.
Giet vervolgens het eimengsel in de pan. Bak de omelet op middellaag vuur 5 minuten, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de omelet om. Bak de omelet nog 3 minuten aan de andere kant en bestrooi de omelet met de overige grana padano.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in plakken en meng samen met de slamelange in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de saladekom. Verdeel de pecannoten over de salade.
Snijd de courgette-aardappelomelet in parten, verdeel over de borden en serveer met de salade.