Het omdraaien van de courgette-omelet kan voor de minder ervaren koks onder ons best een pittige klus zijn. Heb je nog niet zo vaak een omelet omgekeerd? Gebruik dan een bord als hulpmiddel: schuif de omelet uit de pan op het bord, houd de pan op de kop boven het bord en draai het geheel om.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Courgette
2 unit
Ei
(Contains Egg)
50 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
⅕ unit
Komkommer
40 g
Gemengde sla
10 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
25 milliliters
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (milva). Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed zonder deksel uitstomen.
Rasp of snijd ondertussen de courgette klein. Kluts de eieren in een kom en meng met de melk en ⅔ deel van de grana padano. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan (zie tip) en bak de aardappelblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 1 minuut.
Giet vervolgens het eimengsel in de pan. Bak de omelet op middellaag vuur 5 minuten, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de omelet om. Bak de omelet nog 3 minuten aan de andere kant en bestrooi de omelet met de overige grana padano.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in plakken en meng samen met de slamelange in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de saladekom. Verdeel de pecannoten over de salade.
Snijd de courgette-aardappelomelet in parten, verdeel over de borden en serveer met de salade.