Courgette-aardappelomelet met salade van komkommer en pecannoten
Courgette-aardappelomelet met salade van komkommer en pecannoten

Courgette-aardappelomelet met salade van komkommer en pecannoten

Bestrooid met de Italiaanse klassieker: grana padano

Het omdraaien van de courgette-omelet kan voor de minder ervaren koks onder ons best een pittige klus zijn. Heb je nog niet zo vaak een omelet omgekeerd? Gebruik dan een bord als hulpmiddel: schuif de omelet uit de pan op het bord, houd de pan op de kop boven het bord en draai het geheel om.

Allergens:
Egg
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Courgette

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

⅕ unit

Komkommer

40 g

Gemengde sla

10 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

Not included in your delivery

25 milliliters

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories688 kcal
Energy (kJ)2879 kJ
Fat42 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate42 g
Sugar0 g
Dietary Fiber5 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (milva). Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed zonder deksel uitstomen.

Snijd de courgette klein.
2

Rasp of snijd ondertussen de courgette klein. Kluts de eieren in een kom en meng met de melk en ⅔ deel van de grana padano. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak de aardappelen en courgette.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan (zie tip) en bak de aardappelblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 1 minuut.

Bak de omelet.
4

Giet vervolgens het eimengsel in de pan. Bak de omelet op middellaag vuur 5 minuten, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de omelet om. Bak de omelet nog 3 minuten aan de andere kant en bestrooi de omelet met de overige grana padano.

5

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in plakken en meng samen met de slamelange in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de saladekom. Verdeel de pecannoten over de salade.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Snijd de courgette-aardappelomelet in parten, verdeel over de borden en serveer met de salade.