Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Met gegratineerde speltbaguette

Dat courgette een groente is waarmee je alle kanten op kunt, bewijst dit gerecht. Behalve dat je een soep maakt van de courgette, schaaf je er ook linten van, waarmee je het gerecht garneert. Heb je courgette over? Op ons blog vind je een lekker recept voor een chocolade-courgettecake!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

½ stuk(s)

Kleine speltbaguette

(Bevat Gluten)

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3213 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Grillpan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de rest van de courgette in blokjes.

3

Verhit een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middelmatig en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten op laag vuur.

Gril of bak de courgettelinten.
5

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de courgettelinten 5 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege om.

6

Snijd de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, smeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de gegratineerde speltbaguette.
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde speltbaguette.