Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette
Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Met gegratineerde speltbaguette

Dat courgette een groente is waarmee je alle kanten op kunt, bewijst dit gerecht. Behalve dat je een soep maakt van de courgette, schaaf je er ook linten van, waarmee je het gerecht garneert. Heb je courgette over? Op ons blog vind je een lekker recept voor een chocolade-courgettecake!

Allergens:
Milk
Tree nuts
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Courgette

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

½ unit

Kleine speltbaguette

(Contains Gluten)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories768 kcal
Energy (kJ)3213 kJ
Fat44 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Grill Pan
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de rest van de courgette in blokjes.

3

Verhit een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middelmatig en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten op laag vuur.

Gril of bak de courgettelinten.
5

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de courgettelinten 5 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege om.

6

Snijd de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, smeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de gegratineerde speltbaguette.
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde speltbaguette.