Courgette-spaghetti in zureroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-spaghetti in zureroomsaus

Courgette-spaghetti in zureroomsaus

met peultjes en verse kruiden

Dit lekkere lentegerecht zit boordevol groene groenten. Zelfs een deel van de 'spaghetti' is groen – je gebruikt hier namelijk courgetti voor. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig veel groenten binnenkrijgt.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie & munt

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Courgette-spaghetti

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. • Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee met spaghettit. • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

• Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Mengen
3

• Meng in een kleine kom de zure room met 3/4 van de krulpeterselie en munt en 3/4 van de parmigiano reggiano. • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de spaghetti, peultjes, courgette-spaghetti en het zureroom-mengsel toe en roer het geheel goed door. Verwarm de pasta nog 2 – 3 minuten. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de rest van de parmigiano reggiano, krulpeterselie en munt.