Courgette-spaghetti in zureroomsaus
Courgette-spaghetti in zureroomsaus

Courgette-spaghetti in zureroomsaus

met peultjes en verse kruiden

Dit lekkere lentegerecht zit boordevol groene groenten. Zelfs een deel van de 'spaghetti' is groen – je gebruikt hier namelijk courgetti voor. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig veel groenten binnenkrijgt.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

50 g

Peultjes

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse krulpeterselie & munt

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

100 g

Courgette-spaghetti

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2749 kJ
Calories657 kcal
Fat26 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate78 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. • Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee met spaghettit. • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

• Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Mengen
3

• Meng in een kleine kom de zure room met 3/4 van de krulpeterselie en munt en 3/4 van de parmigiano reggiano. • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de spaghetti, peultjes, courgette-spaghetti en het zureroom-mengsel toe en roer het geheel goed door. Verwarm de pasta nog 2 – 3 minuten. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de rest van de parmigiano reggiano, krulpeterselie en munt.