Dit lekkere lentegerecht zit boordevol groene groenten. Zelfs een deel van de 'spaghetti' is groen – je gebruikt hier namelijk courgetti voor. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig veel groenten binnenkrijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
50 g
Peultjes
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
5 g
Verse krulpeterselie & munt
50 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains Milk)
100 g
Courgette-spaghetti
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. • Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee met spaghettit. • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.
• Meng in een kleine kom de zure room met 3/4 van de krulpeterselie en munt en 3/4 van de parmigiano reggiano. • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de spaghetti, peultjes, courgette-spaghetti en het zureroom-mengsel toe en roer het geheel goed door. Verwarm de pasta nog 2 – 3 minuten. • Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de rest van de parmigiano reggiano, krulpeterselie en munt.