Deze courgettedip is geïnspireerd op baba ganoush, een rokerige Midden-Oosterse auberginedip, die je misschien wel uit het hummusschap in de supermarkt kent. Voor de rokerige smaak gebruik je vandaag gerookt paprikapoeder. De courgettedip is lekker romig en vormt een heerlijk contrast met de knapperige kikkererwten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Courgette
½ blik(ken)
Kikkererwten
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
¼ tl
Gerookt paprikapoeder
1 el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in de lengte door de helft en vervolgens in dunne halve plakken. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak in 20 – 25 min bruin in de oven.
Giet de kikkererwten af en meng ze op een andere bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en zout. Zet in de oven en bak in 12 – 18 minuten knapperig.
Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur gaar. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de knoflook grof en de verse munt fijn. Snijd de limoen in parten.
Doe de yoghurt-tahinsaus, de wittewijnazijn, het paprikapoeder ttt, 2/3 van de geroosterde courgette en de knoflook in een hoge kom of maatbeker en meng met een staafmixer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng het grootste deel van de munt, de helft van de kikkererwten en extra vierge olijfolie naar smaak door de rijst.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de courgettedip en verdeel er de overige geroosterde courgette over. Bestrooi met de overige munt en de overige kikkererwten. Garneer met de limoenpartjes.