Courgettedip met knapperige kikkererwten
Courgettedip met knapperige kikkererwten

Courgettedip met knapperige kikkererwten

met rijst en munt

Deze courgettedip is geïnspireerd op baba ganoush, een rokerige Midden-Oosterse auberginedip, die je misschien wel uit het hummusschap in de supermarkt kent. Voor de rokerige smaak gebruik je vandaag gerookt paprikapoeder. De courgettedip is lekker romig en vormt een heerlijk contrast met de knapperige kikkererwten.

Allergens:
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Courgette

½ can

Kikkererwten

85 g

Basmatirijst

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

¼ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3146 kJ
Calories752 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate103 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein25 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Immersion blender

Cooking Steps

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in de lengte door de helft en vervolgens in dunne halve plakken. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak in 20 – 25 min bruin in de oven.

Kikkererwten bakken
2

Giet de kikkererwten af en meng ze op een andere bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en zout. Zet in de oven en bak in 12 – 18 minuten knapperig.

Rijst koken
3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur gaar. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Snijd ondertussen de knoflook grof en de verse munt fijn. Snijd de limoen in parten.

Saus maken
5

Doe de yoghurt-tahinsaus, de wittewijnazijn, het paprikapoeder ttt, 2/3 van de geroosterde courgette en de knoflook in een hoge kom of maatbeker en meng met een staafmixer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng het grootste deel van de munt, de helft van de kikkererwten en extra vierge olijfolie naar smaak door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de courgettedip en verdeel er de overige geroosterde courgette over. Bestrooi met de overige munt en de overige kikkererwten. Garneer met de limoenpartjes.