Courgettepasta met romige kruidenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

In dit recept gebruik je niet alleen gewone pasta, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3206 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels8.1 g
Eiwitten26.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
Bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten mee. Voeg de geraspte courgette toe en bak 3 - 4 minuten. 
Smaakmakers mengen
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de belegen kaas met de kruidenroomkaas en de basilicumcrème met citroen.
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de belegen kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen. Bewaar deze voor de garnering. 
Mengen
4
  • Voeg de pasta, het kruidenroomkaasmengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.