Courgettepasta met romige kruidenkaassaus
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Courgette

100 g

Mini Roma tomatoes

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3139 kJ
Calories750 kcal
Fat36.3 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate78.4 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein25.4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng in een pan ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
Bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. 
Smaakmakers mengen
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de kaas met de roomkaas en de basilicumcrème.
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de overige belegen kaas, de walnootstukjes en het basilicum te mengen. Bewaar apart.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, het kruidenroomkaasmengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.