De voedselbanken hebben onze steun meer dan ooit nodig. Wil jij ze ook een handje helpen? Door dit recept te kiezen doneer jij € 1,- aan de voedselbank.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Half kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.
Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.
Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal door. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.