Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

met een gegratineerde ciabatta

De voedselbanken hebben onze steun meer dan ooit nodig. Wil jij ze ook een handje helpen? Door dit recept te kiezen doneer jij € 1,- aan de voedselbank.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Half kruimige aardappelen

½ unit

Courgette

5 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

40 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains Milk, Tree nuts May be present Peanuts, Celery)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3462 kJ
Calories828 kcal
Fat52 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate62 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Soup pan with lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren en bakken
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

Koken en bakken
3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Ciabatta bakken
4

Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal door. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.