Couscous met halloumi en gepofte paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verwarmen. In dit vegetarische couscousgerecht ga je halloumi grillen, waardoor hij een krokant korstje krijgt. Ook pof je zelf paprika in de oven, die hierdoor een beetje gerookt en zoet gaat smaken. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

6 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

60 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon en pof de paprika 20 – 25 minuten in de oven. De paprika is klaar wanneer het vel begint op te bollen en er donkere plekken verschijnen. Ontvel de paprika en snijd in reepjes. Pas op! Er komt heet vocht en stoom uit.

Couscous wellen
2

Meng ondertussen de couscous en de rozijnen met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Smaakmakers snijden
3

Hak ondertussen de amandelen grof, pers of snijd de knoflookteen fijn en hak de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp uit en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.

Halloumi bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de achtergebleven limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.