Couscous met halloumi en gepofte paprika
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verwarmen. In dit vegetarische couscousgerecht ga je halloumi grillen, waardoor hij een krokant korstje krijgt. Ook pof je zelf paprika in de oven, die hierdoor een beetje gerookt en zoet gaat smaken. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode paprika

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

10 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

6 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

60 g

Halloumi

(Contains Milk)

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3038 kJ
Calories726 kcal
Fat36 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate73 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber12 g
Protein25 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon en pof de paprika 20 – 25 minuten in de oven. De paprika is klaar wanneer het vel begint op te bollen en er donkere plekken verschijnen. Ontvel de paprika en snijd in reepjes. Pas op! Er komt heet vocht en stoom uit.

Couscous wellen
2

Meng ondertussen de couscous en de rozijnen met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Smaakmakers snijden
3

Hak ondertussen de amandelen grof, pers of snijd de knoflookteen fijn en hak de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp uit en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.

Halloumi bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de achtergebleven limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.