Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad

Avocado bevat onverzadigd vetzuur, wat goed is voor het cholesterolgehalte van het bloed. Daarnaast bevat avocado veel kalium. Dit helpt je hart en bloedvaten gezond te houden. Koolrabi is een bron van kalium en is rijk aan vitamine C en vezels.

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Koolrabi

2 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

1

Kook 150 ml water per persoon voor de volkoren couscous. Snijd de citroen doormidden en pers het sap van de citroen uit. Schenk het kokende water over de volkoren couscous in een kom of pan met deksel, bestrooi met peper en zout en laat afgedekt wellen tot de volkoren couscous het vocht heeft opgenomen. Maak daarna, met een vork, de korrels los en schep een el citroensap per persoon en extra vierge olijfolie erdoor.

2

Pel de knoflook en snijd of pers fijn. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Verwijder de worteltjes en de bovenste 3 cm van de bosui en snijd in ringen. Spoel de bieslook af en hak fijn.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut. Voeg de koolrabi, de knoflook en de helft van de olijfolie toe en bak 2 minuten. Bestrooi met peper en zout, schenk 2 el water per persoon in de pan, dek deze af en laat 10 - 12 minuten op middellaag vuur stoven. Schep de laatste 2 minuten de bosui bij de koolrabi.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 5 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout.

5

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel deze uit de schil.

6

Meng de volkoren couscous met de koolrabi en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de varkenshaasreepjes en garneer met de avocado en bieslook.