Couscous met radijs en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met radijs en hummus

Hummus is niets anders dan kikkererwtenpuree met knoflook, citroen en tahin. Natuurlijk geven wij er een HelloFresh-twist aan door een beetje yoghurt toe te voegen. De witpuntradijsjes zijn prachtig om te zien en smaken pittiger dan gewone radijs.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

⅓ stuk(s)

Kikkererwten

20 gram

Paranoten

(Bevat Noten)

50 ml

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Witpuntradijs

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2372 kJ
Energie (kcal)567 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout2.1 g

Instructies

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.

Pers het sap van de citroen uit.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook heel fijn en pers het sap van de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken en hak de paranoten grof.

Pureer de hummus.
3

Meng voor de hummus de knoflook met 1 el citroensap per persoon en de kikkererwten in een hoge kom met staafmixer of blender. Pureer de hummus fijn en meng met de helft van de paranoten en 1 el yoghurt-tahinsaus per persoon. Breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de sla-tomaat in halve plakken.
4

Snijd de sla-tomaat in halve plakken. Snijd vervolgens de witpuntradijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Let op, de bladeren kunnen vuil bevatten.

Meng de couscous met de overige yoghurt-tahinsaus, tomaat, radijsplakken en het radijsblad
5

Meng de couscous met de overige yoghurt-tahinsaus, tomaat, radijsplakken en het radijsblad. Meng daarna met de mesclun en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige paranoten.
6

Serveer de couscoussalade met de zelfgemaakte hummus en garneer met de overige paranoten.