Hummus is niets anders dan kikkererwtenpuree met knoflook, citroen en tahin. Natuurlijk geven wij er een HelloFresh-twist aan door een beetje yoghurt toe te voegen. De witpuntradijsjes zijn prachtig om te zien en smaken pittiger dan gewone radijs.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
⅓ stuk(s)
Kikkererwten
20 gram
Paranoten
(Bevat Noten)
50 ml
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Tomaat
3 stuk(s)
Witpuntradijs
30 gram
Mesclun
150 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.
Snijd of pers ondertussen de knoflook heel fijn en pers het sap van de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken en hak de paranoten grof.
Meng voor de hummus de knoflook met 1 el citroensap per persoon en de kikkererwten in een hoge kom met staafmixer of blender. Pureer de hummus fijn en meng met de helft van de paranoten en 1 el yoghurt-tahinsaus per persoon. Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de sla-tomaat in halve plakken. Snijd vervolgens de witpuntradijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Let op, de bladeren kunnen vuil bevatten.
Meng de couscous met de overige yoghurt-tahinsaus, tomaat, radijsplakken en het radijsblad. Meng daarna met de mesclun en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de couscoussalade met de zelfgemaakte hummus en garneer met de overige paranoten.