Couscous met radijs en hummus
Couscous met radijs en hummus

Couscous met radijs en hummus

Hummus is niets anders dan kikkererwtenpuree met knoflook, citroen en tahin. Natuurlijk geven wij er een HelloFresh-twist aan door een beetje yoghurt toe te voegen. De witpuntradijsjes zijn prachtig om te zien en smaken pittiger dan gewone radijs.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Citroen

⅓ unit

Kikkererwten

20 g

Paranoten

(Contains Tree nuts)

50 milliliters

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Tomaat

3 unit

Witpuntradijs

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2372 kJ
Calories567 kcal
Fat23 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate66 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein22 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.

Pers het sap van de citroen uit.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook heel fijn en pers het sap van de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken en hak de paranoten grof.

Pureer de hummus.
3

Meng voor de hummus de knoflook met 1 el citroensap per persoon en de kikkererwten in een hoge kom met staafmixer of blender. Pureer de hummus fijn en meng met de helft van de paranoten en 1 el yoghurt-tahinsaus per persoon. Breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de sla-tomaat in halve plakken.
4

Snijd de sla-tomaat in halve plakken. Snijd vervolgens de witpuntradijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Let op, de bladeren kunnen vuil bevatten.

Meng de couscous met de overige yoghurt-tahinsaus, tomaat, radijsplakken en het radijsblad
5

Meng de couscous met de overige yoghurt-tahinsaus, tomaat, radijsplakken en het radijsblad. Meng daarna met de mesclun en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige paranoten.
6

Serveer de couscoussalade met de zelfgemaakte hummus en garneer met de overige paranoten.