.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
¼ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 tl
Gedroogde oregano
1
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
175 ml
Groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon.Meng ze vervolgens in een andere kom met de panko.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.Bak de halloumi-frietjes 6-8 minuten en keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.
Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.Verdeel de couscoussalade over de borden.Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij.Garneer met de limoenpartjes.