Couscoussalade met halloumi-frietjes
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met yoghurt-tahinsaus en limoen

.

Allergens:
Gluten
Milk
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Couscous

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard)

¼ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

20 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1

Tomaat

¼ unit

Komkommer

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

25 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

175 milliliters

Groentebouillon

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4136 kJ
Calories989 kcal
Fat51 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate88 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein40 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Frietjes bakken
2

Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon.Meng ze vervolgens in een andere kom met de panko.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.Bak de halloumi-frietjes 6-8 minuten en keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.

Serveren
4

Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.Verdeel de couscoussalade over de borden.Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij.Garneer met de limoenpartjes.