.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Couscous
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard)
¼ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
20 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
1
Tomaat
¼ unit
Komkommer
5 g
Verse munt
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
25 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
175 milliliters
Groentebouillon
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon.Meng ze vervolgens in een andere kom met de panko.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.Bak de halloumi-frietjes 6-8 minuten en keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.
Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.Verdeel de couscoussalade over de borden.Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij.Garneer met de limoenpartjes.