Crispy sesambloemkoolstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy sesambloemkoolstukjes

Crispy sesambloemkoolstukjes

met rijst, zoet-pittige chilisaus en pinda's

Je maakt vandaag crispy sesam bloemkoolstukjes door bloemkool in sesammayonaise te dippen en vervolgens een korstje van panko te geven.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

50 gram

Wittekool en wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

150 gram

Bloemkool

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten108.9 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten18.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kom

Instructies

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine basterdsuiker. Schep 1/3 van de zoete sesammayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een klein scheutje olijfolie en een snufje zout. 

Bloemkool roosteren
2

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met sesammayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende ruimte op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Snijden
3

Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Rijst koken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en bouillon toe. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Zoetzuur maken
5

Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de zoetzure wittekool en wortel door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de overige sesammayonaise erbij. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.