Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
100 gram
Gekruid rundergehakt
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Rode kidneybonen
½ stuk(s)
Limoen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven op 180 graden Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 minuten los. Voeg de helft van de mais toe en bak nog 1 minuut mee. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.
Giet de bonen af in een vergiet. Bak de bonen, de helft van de rode ui en Mexicaanse kruiden in de koekenpan van het gehakt. Bak het geheel 4 - 5 minuten, of tot de bonen beginnen open te barsten. Bak ondertussen de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een aardappelstamper om de bonen te stampen tot een smeuig geheel.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan de gehele rode ui mee met de bonen.
Snijd de limoen in parten. Verkruimel de witte kaas. Meng in een saladekom de witte kaas, tomaten en de overige rode ui en mais. Pers er 1 limoenpartje per persoon boven en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Verdeel de bonenpuree over de tacoschelpen. Leg het gehakt-mais mengsel er op. Garneer met de salsa en de overige limoenpartjes.