Crunchy taco's met rundergehakt
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas

Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Taco shells

100 g

Seasoned minced beef

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

70 g

Corn

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Red kidney beans

½ piece

Lime

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories904 kcal
Energy (kJ)3780 kJ
Fat48 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate61 g
Sugar15 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein51 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Colander
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 minuten los. Voeg de helft van de mais toe en bak nog 1 minuut mee. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Bonen bakken
2

Giet de bonen af in een vergiet. Bak de bonen, de helft van de rode ui en Mexicaanse kruiden in de koekenpan van het gehakt. Bak het geheel 4 - 5 minuten, of tot de bonen beginnen open te barsten. Bak ondertussen de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een aardappelstamper om de bonen te stampen tot een smeuig geheel.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan de gehele rode ui mee met de bonen.

Salsa maken
3

Snijd de limoen in parten. Verkruimel de witte kaas. Meng in een saladekom de witte kaas, tomaten en de overige rode ui en mais. Pers er 1 limoenpartje per persoon boven en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
4

Verdeel de bonenpuree over de tacoschelpen. Leg het gehakt-mais mengsel er op. Garneer met de salsa en de overige limoenpartjes.