Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groente binnenkrijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
½ zakje(s)
Gele currykruiden
90 ml
Kokosmelk
100 gram
Bloemkoolrijst
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.