Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kippendijreepjes
60 ml
Kokosmelk
25 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
60 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Fles olijfolie
110 ml
Groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Snijd de ui in dunne halve ringen.
• Verhit olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 – 4 minuten. • Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.
• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof.
• Verdeel de couscous over borden. Schep de curry over de coucous. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met de extra vierge olijfolie.