Curry met kip en sperziebonen
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

met couscous en munt

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Sperziebonen

½ unit

Ui

100 g

Kippendijreepjes

60 milliliters

Kokosmelk

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

60 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

1 tablespoon

Magere yoghurt

(Contains Milk)

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

110 milliliters

Groentebouillon

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2780 kJ
Calories665 kcal
Fat31 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate59 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid
Bowl

Cooking Steps

Sperziebonen en ui snijden
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Snijd de ui in dunne halve ringen.

Roerbakken
2

• Verhit olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 – 4 minuten. • Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous loshalen
3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof.

Couscous bereiden
4

• Verdeel de couscous over borden. Schep de curry over de coucous. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met de extra vierge olijfolie.