Curry met spinazie en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

met rijst, verse koriander en een spiegelei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Zoete aardappel

75 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Gele currykruiden

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Ei

150 gram

Spinazie

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2804 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.2 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in halve, dunne plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Groente bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de wortel, zoete aardappel en 1/2 zakje gele currykruiden per persoon toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus daarna af met 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Tip: Wist je dat de 150 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat al 1 ei? Daarnaast bevat het ongeveer evenveel calcium als een beker melk en evenveel ijzer als een biefstuk!

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.