Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

150 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Pers de knoflook of snijd fijn.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Serveren
4

Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.