Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
200 g
Italiaanse groentemix
(May be present Celery)
50 g
Besengek-currypasta
(Contains Gluten, Milk, Celery)
150 milliliters
Kokosmelk
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.
Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.