Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
5 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
200 gram
Italiaanse groentemix met champignons
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
20 gram
Gezouten pinda's
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
7.5 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.
Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander, de pinda's en de gefrituurde uitjes.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.