Indonesische recepten
Ervaar met Hellofresh de rijke smaken van Indonesië. Ontdek authentieke Indonesische recepten, zoals nasi goreng en rendang, eenvoudig te bereiden met verse ingrediënten.
Beste Indonesische recepten van HelloFresh
Indonesische recepten
Ontdek deze Indonesische recepten en laat je inspireren door HelloFreshIndonesische recepten
Nasi goreng recepten
Ontdek deze nasi goreng recepten en laat je inspireren door HelloFreshNasi goreng recepten
Gadogado-recepten
Ontdek deze gadogado-recepten en laat je inspireren door HelloFreshGadogado-recepten
Indonesische kipsaté recepten
Ontdek deze Indonesische kipsaté recepten en laat je inspireren door HelloFreshIndonesische kipsaté recepten
Rendang recepten
Ontdek deze rendang recepten en laat je inspireren door HelloFreshRendang recepten
Veelgestelde vragen over Indonesische recepten
Is er verschil tussen Indisch en Indonesisch eten?
De term 'Indiase keuken' verwijst naar gerechten uit India, terwijl 'Indische keuken' betrekking heeft op gerechten uit de voormalige Nederlandse kolonie Nederlands-Indië. De term 'Indonesische keuken' wordt gebruikt voor gerechten uit het huidige Indonesië. In België wordt soms 'Indische keuken' gebruikt voor gerechten uit India, maar 'Indiase keuken' heeft in dit geval de voorkeur.
Wat is het bekendste gerecht in Indonesië?
Aziatisch eten staat erom bekend dat het heel gezond is. In de Aziatische keuken worden veel verse groenten en fruit en vis gegeten en deze worden veelal kort gewokt of gestoomd. Hierdoor blijven alle belangrijke vitamines en mineralen én de smaak behouden en maak je dus heerlijke, gezonde gerechten.
Wat eet men 's ochtends in Indonesië?
In Indonesië eet men ook 's ochtends rijst. Overgebleven witte rijst van de avond ervoor wordt vaak als ontbijt opgebakken tot nasi goreng. De meeste Nederlanders wensen niet bij iedere maaltijd rijst. ‘Belanda’ houden van brood, dat ook goed past bij Indonesische gerechten.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten